Tartelete cu sardine

de adriana65 in Aperitive / Garnituri, 16 Noi 2012 | 9038 vizualizari

 

Tarteletele pentru mine sunt nişte preparate foarte uşor de realizat. Ne plac foarte mult şi de aceea aluatul de plăcintă sau foietajul nu-mi lipsesc din congelator. Tarteletele de azi pot sta foarte bine alături de alte antreuri pe o masă festivă sau la fel de bine pot fi servite la cină alături de un pahar de lapte.

 

INGREDIENTE

  • - 400 g foi pentru plăcintă
  • - 3 ouă
  • - 100 g unt
  • - 1 cutie sardine în ulei - 170 g
  • - 75 g brânză " Năsal "
  • - 1 ceapă roşie
  • - 1/2 gogoşar
  • - 4 căţei de usturoi
  • - 4 linguri smântână
  • - sare, piper
  • - 1 legătură mărar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartelete cu sardine:

Am tocat ceapa roşie şi gogoşarul apoi le-am călit în 2 linguri ulei de măsline. După înmuierea lor am adăugat usturoiul tăiat feliuţe.

Am întins aluatul de foietaj pe folia în care a fost ambalat şi l-am tăiat în pătrate  de 12/12 cm. Am uns fiecare foaie cu unt topit. În tava de brioşe, unsă în fiecare locaş cu unt,  am pus câte  trei foi de foietaJ.

Într-un castron am bătut ouăle cu sare şi piper, am adăugat mărarul tocat,

brânza " Năsal " rasă şi smântâna. Brânza "Năsal" este o brânză foarte gustoasă preparată în fabrica Napolact şi maturată în Grota de la Ţaga timp de trei săptămâni, conferindu-i un gust aparte.

Amestecului de ouă i-am adăugat ceapa şi gogoşarul călit, am omogenizat şi cu ajutorul unei linguri am repartizat amestecul în fiecare "coşuleţ" din foietaj.

Deasupra fiecăruia am pus câte o sardină (sardinele le-am pus la scurs înainte cu o oră) sau numai jumătate, depinde de mărimea acesteia.

Am dat tava la cuptorul încălzit pentru 2o minute la 200 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartelete cu sardine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Mihaela11_jo 1

17.11.2012, 12:21

Delicoase si practice

Lau 1

18.11.2012, 16:51

faine

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 10:24

ce suuperbe

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu peste