Tarte aperitiv cu rosii in foietaj

de Raluca in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2010 | 18958 vizualizari

 

Un aperitiv sau o gustare usoara, savuroasa si usor de realizat

 

INGREDIENTE

  • rosii cherry
  • ceapa
  • usturoi
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • busuioc
  • sare, piper
  • aluat de foietaj
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte aperitiv cu rosii in foietaj:

Rosiile cherry se taie in jumatati, si se amesteca intr-un vas cu ceapa taiata marunt, usturoiul tocat, busuiocul (de preferinta proaspat), sarea si piperul, uleiul si otetul. Se lasa sa stea cam jumatate de ora, timp in care rosiile lasa zeama. Apoi se scurg, pastrand sosul. Acesta se pune pe foc cateva minute, pana se reduce (mai ramane doar sosul concentrat si mai gros). Se pune acest sos inapoi peste rosii si se amesteca.

Aluatul de foietaj se taie in patrate, iar marginile se ridica si se modeleaza cu mana. Se pun cate 2-3 linguri din amestecul de rosii in fiecare "barcuta" de aluat. Marginile se ung cu ou cu pensula.

Se pun in tava in cuptorul incins, pe hartie de copt, cam 40 de minute, pana se rumenesc marginile.

TIPS-URI

1

Eventual cand sunt gata, se presara branza sfaramata deasupra si se mai dau la cuptor cateva minute sa se topeasca branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte aperitiv cu rosii in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]