Tarta TATIN

de Dea_Dea in Prajituri, 28 Aug 2013 | 4126 vizualizari

 

Vorbeam saptamana trecuta cu cineva , si am vazut si la tv , aceasta minunata tarta, pe care nu am facut-o pana acum , asa ca am zis sa fac si eu . A iesit tare buna!

 

INGREDIENTE

ALUAT

  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 6-7 linguri de faina
  • 1 ou

MAI AVEM DEVOIE DE

  • 5-6 mere
  • 3 linguri zahar
  • 80 gr unt
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta TATIN:

Aluatul:

Untul se amesteca cu zaharul si sarea, se adauga 2 linguri de faina si se framanta.

Se adauga oul , iar apoi restul de faina, pana obtinem un aluat ce se poate intinde.

Se pune aluatul in folie si se da la frigider , pana preparam restul.

Merele se curata si se taie felii.

Se pune zaharul in tava de yena la cuptor la foc potrivit, sa se caramelizeze.

Se adauga untul si se omogenizeaza.Se adauga merele si se presara scortisoara.

Se intinde foaia de aluat si se pune peste mere, marginile de intoroduc inauntru cu ajutorul unei linguri , si se inteapa cu furculita din loc in loc.

Se da la cuptor la foc potrivit 20-30 min.

Se scoate , se lasa 5-10 min , si se intoarce pe un platou mai mare ca tava .

TIPS-URI

1

Se pot folosi pere.

2

Se poate folosi aluat din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta TATIN" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin(de post)