Tarta tatin

de ianculubita in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 3889 vizualizari

 

Tatin ar trebui scris cu litera mare pentru ca este numele a doua surori,cele care au inventat aceasta reteta si care se numeau Tatin(nume de familie)
Astfel de tarte sunt foarte multe,probabil fiecare a adaptat-o dupa gust sau dupa ce a avut prin frigider;de aceea nimeni nu stie care este originalul.

 

INGREDIENTE

  • 1cana cu zahar
  • 100g unt
  • 6mere
  • 1lingura scortisoara
  • 4oua
  • 4linguri faina
  • 4linguri zahar
  • 100g stafide
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta tatin:

Intr-un vas pe foc punem zaharul,cand s-a topit adaugam untul apoi merele curatate si taiate cubulete,stafidele si scortisoara,amestecam iar dupa ce s-a topit bine zaharul si merele s-au inmuiat dam deoparte.

Intr-un bol frecam galbenusurile foarte bine cu zahar,adaugam faina apoi albusurile batute cu un praf de sare si amestecam cu o lingura;rasturnam compozitia peste mere si lasam la cuptor 30min;cand este gata si racita putin,punem un platou deasupra si rasturnam tarta.

Se serveste rece cu frisca sau simpla.

TIPS-URI

1

cautati ca merele sa fie putin acrisoare pentru ca este zahar mult si rezultatul este destul de dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta tatin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ianculubita 1

06.04.2013, 07:18

_Alina_ 1

06.04.2013, 08:33

Minunata in orice fel!
Originalul e cu aluat subtire deoarece Stephanie Tatin vroia initial sa faca o placinta

Sidy 1

06.04.2013, 08:39

O nebunieeeeee Vreau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu frisca si fructe dupa Eric Lanlard