Tarta sarlota

de Lau in Torturi, 29 Apr 2011 | 4269 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • SARLOTA
  • 1 plic praf de sarlota cu gust de vanilie
  • 300 m llapte
  • DECOR
  • 100 g zahar
  • 5 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarlota:

BLATUL-se freaca galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,sarea pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor de jos in sus. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor. Se lasa la racit si se taie un rotund ajutandu-ne cu o farfurie sau cu tava. Nu se arunca marginile.

Se ia o tava detasabila si se aseaza blatul care l-am taiat si cu restul care  a ramas formam marginile.

Sarlota se pregateste conform instructiunilor de pe plic, dupa care se toarna in tava si se da la rece  1 ora. Pregatim siropul de zahar ars.

Decor-topim zaharul si cand este lichid se ia de pe foc si se adauga apa. Se amesteca, dupa care se adauga iar pe foc si se lasa sa fiarba 1 minut, dupa care se toarna peste sarlota.

Se mai lasa 1 ora dupa care se poate servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarlota" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de ananas