Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei

de geoline in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2015 | 3010 vizualizari

 

Imi plac tartele sarate si incerc tot felul de combinatii...asa ca mi am adus aminte de aceasta tarta gustoasa. Am servit o la cina, iar langa un pahar de vin alb merge de minune!

 

INGREDIENTE

  • aluat de foietaj
  • 300 g ricotta
  • 1 ou
  • 2 ardei grasi
  • 4/5 felii de prosciutto
  • 2 linguri de parmezan razuit
  • 80 g cascaval
  • sare
  • piper
  • un catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei:

Ardeii se taie in bucati nu foarte mici si se calesc 15 minute  impreuna cu catelul de usturoi. Intr un bol se pune ricotta,oul, parmezanul, sarea, piperul, prosciutto si cascavalul taiate cubulete si se amesteca toate. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt se aseaza foietajul, se inteapa din loc in loc , apoi rasturnam compozitia, o nivelam si asezam ardeii caliti. Se coace 20 min in cuptorul preincalzit.

TIPS-URI

1

in loc de prosciutto se poate folosi si salam taiat cubulete

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ricotta si spanac