Tarta rustica cu prune si rom

de RuxyRux in Prajituri, 3 Sep 2013 | 5508 vizualizari

 

O tarta rustica preparata cu bucurie pentru intampinarea unor prieteni dragi si pretiosi!
Inventata, aromata, parfumata si tare delicioasa.......:)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 170 gr zahar brun
  • 1 ou
  • 350 gr faina + o lingura de faina
  • 3 linguri lapte rece
  • coaja de la o portocala
  • vanilie
  • esenta de rom 2 bucati
  • 1 kg prune
  • 2 borcane de gem prune (250 gr bucata), ideal preparat in casa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu prune si rom:

Untul rece se da pe razatoare, se amesteca cu zaharul, coaja de portocala, esentele, oul, si 300 gr faina, se framanta usor, se adauga laptele, se framanta din nou si la sfarsit cele 50 gr faina ramasa.  Aluatul se infaineaza cu o lingura de faina si se infoliaza, se da la rece 30 de minute. 

Scoatem aluatul de la rece si il vom imparti in doua. Cantitatile sunt pentru doua tarte.

Intindem pe o hartie de copt blatul si-l asezam in forma de tarta.

Punem deasupra blatului de tarta gemul( un borcan), apoi prunele curatate de samburi si feliate, intoarcem marginile blatului spre inauntru, cu o furculita le presam usor, stropim cu esenta de rom, apoi presaram  zahar vanilat si coacem tarta la 200 de grade pentru 25 sau 30 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu prune si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

RuxyRux 1

04.09.2013, 20:03

Multumesc Motan

RuxyRux 1

04.09.2013, 20:03

Patty, multumesc draga mea...te astept cu impresii

RuxyRux 1

04.09.2013, 20:03

Multumesc Angelina

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine si prune caramelizate