Tarta rustica cu dovlecei

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 23 Aug 2016 | 6087 vizualizari

 

Daca va plac dovleceii, aceasta tarta este una foarte buna, usor de preparat, economica si poate fi luata la pachet sau de ce nu la picnic! Eu am refacut-o ca s-a terminat foarte repede :D

 

INGREDIENTE

  • 425g dovlecei
  • 4 oua mari
  • 50g unt/ulei
  • 125g cascaval ras
  • 125-130g lapte
  • 150g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu dovlecei:

Spalam dovleceii, ii spergem si ii taiem rondele subtiri.

       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, iar galbenusurile le mixam cu un praf de sare pana se deschid la culoare, dupa care adaugam untul topit si racit (sau ulei, daca nu aveti  prin casa unt), amestecam bine, apoi adaugam si cascavalul, laptele, ne ajutam de o spatula sau o lingura de lemn pentru a omogeniza bine ingredientele. Faina cu praful le copt le trecem printr-o sita direct peste compozitia de galbenusuri, potrivim de sare si amestecam totul pana la omogenizare.
       La sfarsit adaugam feliile de dovlecei si albusurile batute spuma, amestecam totul cu grija cu ajutorul unei spatuli pana omogenizam bine toate ingredientele.

       Punem compozitia rezultata intr-o tava (de 24cm am avut eu) tapetata cu hartie de copt doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini pentru a nu se lipi.
        Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40minute sau facem testul cu scobitoarea.
       O lasam sa se raceasca, o portionam dupa preferinte si se serveste rece!
Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inimi de foietaj cu carne si susan