Astăzi îți propunem o rețetă super rapidă pentru o tartă gustoasă și aromată cu ciuperci și cremă de brânză. Este un aperitiv pe cât de simplu, pe atât de gustos.
Pentru Tarta rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă, am folosit următoarele ingrediente: aluat, ciuperci, crema de brânză, usturoi și ou.
Cum se prepara Tarta rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă:
Tapetează tava de aragaz cu hârtie de copt.
Curăță și feliază ciupercile.
Pune la încins uleiul de măsline și rumenește ciupercile. Lasă-le pe foc până scade zeama lăsată și se rumenesc bine. Condimentează cu sare, piper, cimbru uscat.
Amestecă crema de brânză cu usturoiul tocat mărunt.
Întinde aluatul în tava de copt și unge-l cu crema de brânză, lăsând liberă o margine de 2-3 cm. Așază ciupercile peste crema de brânză, apoi pliază marginea aluatului spre interior, formând o bordură. Unge marginea aluatului cu gălbenuș de ou bătut.
Coace tarta cu ciuperci în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 20-30 de minute sau până se rumenește frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă tarta puțin la temperat.
Servește-o caldă, dar este la fel de gustoasă și rece.