Tarta "Martisor"

de lia maria in Prajituri, 8 Mar 2012 | 4290 vizualizari

 

La multi ani tuturor domnisoarelor si doamnelor cu ocazia zilei de 8 MARTIE !

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml suc natural de rodie
  • 100 g zahar
  • ½ lingurita colorant rosu
  • 150 g margarina topita
  • Pt umplut:  
  • 600 g branza dulce de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pt décor  
  • Ciocolata rasa (eu am folosit bomboane cu fondant)

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta "Martisor":

Intr-un vas incapator, cernem  faina cu praful de copt, adaugam sucul de rodie in care am dizolvat zaharul si colorantul si la final margarina topita si racita. Framantam un aluat nelipicios, pe care-l dam la frigider pentru 30 minute.

Pregatim o forma, in cazul meu si pentru ca este o tarta cu dedicatie, am folosit forma de inima, o ungem cu unt si o tapetam cu faina.

Pe masa de lucru intindem aluatul ajutandu-ne de sucitor si tapetam tava, radicand aluatul si pe margini.

Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30 minute, la foc mediu, apoi lasam la rece.

Intre timp punem gelatina la hidratat. Separat ,batem frisca tare, adaugam zaharul, extractul de vanilie si branza dulce. Incalzim gelatina pana devine transparenta (fara sa o fierbem), o lasam putin la racit, apoi o incorporam in amestecul de frisca cu branza.

Umplem tarta, decoram cu ciocolata si dam la rece pentru 60 minute.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta "Martisor"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zmeura si crema de mascarpone