Tarta de fructe in caramel

de Steel79 in Prajituri, 19 Dec 2011 | 5711 vizualizari

 

Tarta de fructe in caramel

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • zahar
  • 8 linguri de faina
  • 8 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de fructe in caramel:

Se spala si se curata merele de coaja, apoi se taie felii semiluna. Intr-o tava se presara un strat de zahar pe toata suprafata acesteia si se aseaza pe aragaz la foc mic sa se caramelizeze.

Cand zaharul a devenit maroniu si lichid se adauga merele , intorcandu le cu o spatula pana cand acestea se acopera cu un strat de caramel. Separat intr-un bol, albusurile de la cele opt oua se bat spuma, impreuna cu zaharul. Galbenusurile se freaca bine cu ulei. La sfarsit se combina spuma de albusuri cu crema de galbenusuri si se adauga faina progresiv, rasfirata peste compozitie ca o ploaie. Se adauga deasemena plicurile de praf de copt si cel de zahar vanilat.

Compozitia omogenizata se toarna in tava cu merele caramelizate si se introduce la cuptor aproximativ 30 min.

Tarta gata coapta se aseaza pe o farfurie intinsa  rasturnand pur si simplu tava.

Se poate servi cu frisca sau inghetata deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se folosesc fructe tari (  mere , nectarine, prune ...) pentru a rezista la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de fructe in caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni