Tarta de capsune

de danakarin in Prajituri, 15 Mai 2013 | 7646 vizualizari

 

Incepe sezonul meu preferat: capsune, cirese, soc si alte minunatii. Iata o tarta nepretentioasa....

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 g zahăr
  • 120 g făină
  • 120 g amidon
  • o linguriţă şi jumătate praf de copt
  • 400 g capşuni
  • 2-3 linguriţe gem de capşuni (facultativ)
  • un pachet de gelatină pentru tarte cu fructe: Tortenklar
  • 3 linguri de zahăr
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de capsune:

Pentru pişcot am avut o formă de tort detaşabilă de 28 cm. Cam mare, recunosc, cu toate acestea, mi-a dat,din cantităţile de mai jos, un tort destul de înalt. L-am tăiat în două felii, şi deci am avut o bază pentru două prăjituri cu fructe. Una am congelat-o (merge foarte bine), pentru mai târziu. 
Voi, dacă vreţi, puteţi înjumătăţi cantităţile
Batem ouăle cu zahărul cam 10 minute. Dacă avem un robot (al meu tocmai s-a stricat), merge mai repede.
Amestecăm separat amidonul, făina cernută şi praful de copt şi le adăugăm la crema de ouă. Observaţi, vă rog, nu avem nici un pic de grăsime ! Coacem acest pişcot, într-o formă de tort detaşabilă, cam 30 de minute, la 180 de grade, lăsăm să se răcească bine.
Între timp, curăţăm şi tăiem căpşunile felii. Eu am tăiat pişcotul în două, o parte am pus-o deoparte, iar pe cealaltă am uns-o foarte subţire, cu gem de capşuni, amestecat cu puţină apă, să-l putem întinde bine. Am clădit, apoi, fructele, după principiul ţiglelor pe acoperiş,  suprapunându-le parţial, şi am trecut la prepararea jeleului care să le acopere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea