Tarta cu vinete si branza de vaci

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2015 | 4598 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 2 oua
  • Sare

Pentru umplutura:

  • 2 vinete medii
  • 1 ceapa verde
  • 1 catel usturoi
  • 200 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • Sare
  • Piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu vinete si branza de vaci:

Pregatim prima data aluatul. Cernem faina intr-un vas si adaugam untul rece. Faramitam cu mana  pana devine nisipos. Adaugam sarea si ouale. Amestecam pana obtinem o bila. Acoperim cu folie transparenta si dam la frigider, o ora. Intre timp pregatim umplutura. Curatam vinetele, le spalam si le taiem cubulete. Ceapa o curatam si o tocam marunt. La fel si usturoiul. Punem ceapa intr-o tigaie cu putin ulei si o calim. Adaugam usturoiul. Lasam un minut apoi adaugam vinetele. Le prajim 10 minute. Scoatem apoi legumele cu paleta. Intr-un vas batem bine ouale cu sare si piper. Adaugam branza de vaci, smantana si vinetele cu ceapa si usturoiul. Amestecam bine totul. Scoatem aluatul din frigider si il intindem pe masa usor infainata. Il punem intr-o forma rotunda unsa cu putin ulei. Intindem aluatul, astfel incat sa ajunga peste margini. Turnam umplutura si dam 40 de minute la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumeneste aluatul frumos.

Lasam la racit in forma, apoi servim o felie buna! Pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu vinete si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Rustica