Această tip de tartă poate fi pregătită și cu alte legume sau cu carne de pui. A fost delicioasă și fetelor le-a plăcut foarte mult.
Se curăță legumele, se toacă mărunt și se călesc în uleiul încins. Se adaugă o căniță de apă, se asezonează cu sare, piper, cimbru și se lasă să fiarbă până când scade apa.
Se pun la fiert 2 ouă și se lasă să fiarbă 5-7 minute. Se curăță și se taie cubulețe.
Se adaugă tonul scurs de ulei peste legume și se amestecă ușor.
Se lasă să fiarbă câteva minute, apoi se adaugă ouăle fierte tăiate cubulețe și se amestecă ușor. Se lasă să se răcească compoziția.
Se unge tava cu unt, se întinde aluatul în tavă și se înțeapă din loc în loc. Se adaugă compoziția peste aluat și deasupra se toarnă cele 2 ouă bătute. Se taie surplusul de aluat de pe margini.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 45-50 de minute. Se scoate tava, se presară cașcavalul ras și se mai lasă la cuptor pentru 2-3 minute.
Se lasă să se răcorească puțin și se servește tarta.