Tarta cu spanac si feta

de Criss in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 5935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul de tarta:
  • -500 g faina
  • -200 g ut sau margarina
  • -1 ou
  • -4-5 linguri lapte rece
  • -1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • -1 kg spanac proaspat
  • -500 g branza feta
  • -2 oua
  • -100 g cascaval
  • -2 cepe
  • -2 bucati usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si feta:

Aluatul de tarta:

Se amesteca faina cu untul si sarea, pana rezulta un aluat nisipos, apoi se adauga oul si laptele si se aduna tot aluatul intr-o Bila care se pune in frigider pentru o ora. Aluatul se imparte in doua (ies doua tarte) si se intinde, apoi se pune in tava unsa cu ulei. Se inteapa cu furculita si se pune pentru 10 minute in cuptor. Apoi se presara putin gris care va absorbi din umezeala amestecului de spanac si branza. Se pune umplutura, se rade cascaval deasupra si se pune tava in cuptor pentru 30 minute.

Umplutura:

Spanacul se spala, se fierbe si se pune intr-o strecuratoare sa se scurga toata apa. Apoi se toaca, se amesteca cu branza feta, cu ceapa calita si usturoiul. Sare nu se mai pune pentru ca feta e destul de sarata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei si piept de pui