Tarta cu prune

de MOKUSKA in Prajituri, 6 Sep 2014 | 4886 vizualizari

 

Blatul l-am facut dupa reteta minunata a Timeei. Vrea sa va spun ca este o reteta cu care nu ai cum sa dai gres. Multumesc Timi :-*.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 230gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • coaja de lamaie
  • sucul a o lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare
  • Umplutura
  • 800 g prune dulci
  • 2 linguri zahar pudra cu vanilie
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 plic de gelatina
  • 4 linguri dulceata de zmeura (jeleu)
  • zahar pudra cu vanilie pentru ornat
  • 1 tava diametru 28 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Amestecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie.

Adaugam treptat jumatate din cantitatea de faina, incorporam, apoi usor adaugam si restul de faina si framantam bine pane devine aluatul nelipicios dar nu tare.

Invelim aluatul in folie de plastic si lasam la frigider cat mai mult timp, sau in congelator 20 minute.

Dupa ce s-a racit bine il scoatem pe masa de lucru tapetata cu putina faina (nu este lipicios aluatul) il intindem cu sucitorul pana obtinem o forma rotunda putin mai mare decat tava. Cu ajutorul sucitorului asezam aluatul peste tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Surplusul de aluat il taiem ruland sucitorul pe marginea tavii si lasam deoparte.

Cu ajutorul unei furculite intepam aluatul peste tot. Lasam tava la rece.

Prunele spalate si taiate felii le amestecam cu zaharul si scortisoara. Gelatina o hidratam cu 2 linguri de apa rece.

Jeleul de zmeura o incalzim, punem deoparte 2 linguri iar in celalalte 2 linguri amestecam jelatina, dupa care

varsam peste prune si amestecam. Prunele le asezam peste aluat iar siropul obtinut turnam deasupra. 

Din aluatul ce a ramas modelam diferite forme si ornam tarta. Ornametul ungem cu cele 2 linguri de jeleu pus deoparte.

Tarta se lasa la cuptor preincalzit aprox 40 minute la foc mic spre mediu.

Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar vanilat.

TIPS-URI

1

in loc de prune puteti folosi orice fructe doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos