Tartă cu prune

de elucubratiiculinare in Prajituri, 17 Iul 2012 | 3448 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină,
  • 100 g unt,
  • un praf de sare,
  • 1 lingură apă.
  • 500 g prune,
  • o linguriță scorțișoară,
  • 50 g unt,
  • 2 ouă,
  • 100 g zahăr,
  • 50 g făină,
  • 100 ml lapte,
  • un praf de sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu prune:

Frământăm o cocă sfărâmicioasă din 250 g făină, 100 g unt, un praf de sare și o lingură cu apă. Coca se pune într-o formă de tartă unsă bine cu unt. Presăm bine pe margini să ia forma tartei (un pic ondulată). Se coace la foc potrivit 20 min. Între timp spălam prunele, le tăiem în jumătăți și îndepărtăm sâmburii. Presărăm o linguriță cu praf de scorțișoară și le amestecăm ușor. Preparăm crema. Frecăm bine 50 g unt cu 100 g zahăr. Adăugăm pe rând cele 2 ouă ( de la temperatura camerei), 50 g făină, 100 ml lapte și un praf de sare. Când este gata baza tartei, aranjăm prunele una lângă alta și turnăm crema în așa fel încât să nu le acoperim complet. Se coace la 200 grade C pentru 30 minute sau până se rumenește frumos deasupra. Se servește după ce se va răci. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mirela0911 1

18.07.2012, 17:21

La multi ani!

Merisor 1

18.07.2012, 17:45

La muuuuulti ani!!!!

Sim0na 1

18.07.2012, 20:21

Iti mai spus odata La Multi Ani si ma servesc cu o portie de tarta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat cu ciocolata