Tarta cu portocale si ananas

de Laly in Dulciuri, 8 Sep 2011 | 4257 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT DE TARTA:  
  • 400 gr faina
  • 200 gr unt
  • un praf de sare
  • 50-100 ml apa (cata este nevoie sa iasa un aluat tare)
  • CREMA:
  • un plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri cu zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • DECOR:
  • 1-2 portocale
  • 1 compot de ananas rondele
  • 1 plic tort jelee transparent
  • 100 ml zeama de la compot
  • 2 linguri cu zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu portocale si ananas:

ALUAT:

Untul se amestecă cu praful de sare, făina şi apa. Se lasă la rece 30 de minute. Se întinde o foaie groasă şi se coace la foc mediu până capătă o culoare arămie. Se lasă la răcit

CREMA:

Se opreste din lapte 100 ml pe care il amestecam cu zaharul si praful de budinca.Restul de lapte se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se da deoparte si se adauga praful de budinca amestecat cu laptele.Mestecam cu un tel continuu pentru a nu se forma cocoloase.Se pune din nou la fiert si se mai lasa circa u minut.Se da deoparte si se lasa la racit,acoperita cu o folie alimentara,pentru a nu se forma crusta.Dupa ce s-a racit budinca se toarna peste aluatul de tarta.Se decoreaza cu portocale taiate si ananas.

Se prepara tort-jeleul conform instructiunilor de pe pachet folosin sucul de la compot.Se toarna deasupra tartei.Se da la rece cel putin o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu portocale si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu fructe exotice