Tarta cu piersici

de Irina in Prajituri, 14 Aug 2014 | 4181 vizualizari

 

Un desert rapid, de vara, pe care il puteti face cu orice fruct aveti la indemana sau va place. Eu am folosit piersici (nectarine) la rugamintea baiatului meu.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de apa
  • 3 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura cacao
  • 2 piersici (nectarine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici:

Intai am separat albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, pana au devenit spumoase si zaharul s-a topit. Am adaugat uleiul si apa, mixand in continuare.

Albusurile batute spuma le-am incorporat usor in crema de galbenusuri, apoi praful de sare,  faina, continuand la fel, petru ca aluatul sa ramana pufos, mai ales ca nu am pus deloc praf de copt.

Am uns o forma de guguluf cu ulei si am turnat aproape toata compozitia. 

In compozitia ramasa in vasul mixerului am adaugat o lingura de cacao si am amestecat.

Am adaugat si compozitia cu cacao peste cealalta, in rotocoale, ca asa mi-a venit. :) 

Piersicile taiate felii le-am aranjat frumos, din loc in loc peste compozitia de tarta. 

Am pus tarta la cuptor, pe care l-am incins inainte, la 180 grade, cam 15 minute.

Dupa ce s-a racit tarta, am scos-o din forma, am asezat-o pe un platou si am pudrat-o. 

A iesit un desert bun, nu foarte dulce, racoros, potrivit cred pentru o zi de vara ca cele de acum. 

 

TIPS-URI

1

daca doriti sa iasa tarta mai pufoasa, adaugati praf de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu caise si piersici