Tarta cu pere si nuci

de ala_oancea in Dulciuri, 10 Dec 2009 | 4927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 30 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • sare
  • Umplutura:
  • 2 borcane compot de pere
  • 50 gr nuci maruntite
  • 2 oua
  • 30 gr faina
  • 70 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 150 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere si nuci:

Se framanta aluatul si se pune la frigider pentru o jumatate de ora. Intre timp se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema, se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga apoi laptele, putin cate putin.
Se intinde aluatul in forma de tarta unsa si tapetata cu faina. Se aseaza perele scurse de zeama si taiate cubulete se si presara cu nuca. Deasupra se toarna compozitia cu lapte. Se coace aproximativ 40 de minute la 180C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Michelle 1

10.12.2009, 13:02

superb

rivka 1

10.12.2009, 21:11

arata foarte bine si sunt convinsa ca e foaaaaaaaaaaaarte buna, pacat ca eu nu pot manca nuci(mi se face rau de la ele )

ala_oancea 1

11.12.2009, 09:07

Multumesc ! Da ... o tarta soare pentru zilele astea cenusii de iarna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie