Tarta cu pere, crema de vanilie si sirop de artar

de RuxyRux in Dulciuri, 1 Oct 2015 | 5905 vizualizari

 

Minunatie sau mai bine zis dragoste de la prima lingurita!

 

INGREDIENTE

Blat de tarta:

  • 230 g unt gras(85%)
  • 300 g faina de patiserie
  • 3 linguri sirop de artar
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri lapte rece
  • vanilie
  • un praf de sare
  • putin amidon pentru intins foaia

Umplutura: Crema de vanilie:

  • 600 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 oua intregi
  • vanilie( dupa gust)
  • 4 pere mari uriase am avut eu( sau 6 potrivite)
  • sirop de artar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere, crema de vanilie si sirop de artar:

Din aceasta compozitie ies doua tarte.

Pentru a prepara blatul, dam untul pe razatoare asa rece cum il scoatem din frigider, punem si restul ingredientelor si framantam alautul pana se omogenizeaza, este foarte simplu si usor, il infainam putin si-l punem la rece pana preparam crema.

Crema: Ouale se mixeaza cu un praf de sare, cu zaharul, se pune faina si putin lapte din cantitatea totala. Laptele se infierbanta, se adauga vanilia si apoi compozitia de oua. Se amesteca cu un tel pana se ingroasa si se mai lasa doua trei clocote. Se pune putin la rece.

Perele se taie in felii mai grosute.

Se imparte in doua aluatul si se intinde, daca pudrati amidon pe suprafata de intinseste foarte usor.

Se pune apoi aluatul in formele de tarta unse cu unt. Deasupra se pune crema de vanilie si apoi feliile de pere. Se stropesc perele cu sirop de artar si se coc tartele la 180 de grade pana se rumenesc frumos, la mine au stat in jur de 35 de minute.

Spor sa aveti, ca de pofta nici nu se pune problema! :))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere, crema de vanilie si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pere in vin umplute cu ciocolata