Tarta cu pere

de Patricia Iordache in Prajituri, 14 Mar 2013 | 5003 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la cumnata mea, care locuieste in Spania. Este o tarta simpla, rapida si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 iaurt mic* (125 gr) cu aroma de piersici
  • 3 oua intregi
  • 2 pahare de iaurt pline cu zahar tos (250 gr)
  • 1 pahar de iaurt plin cu ulei (110 ml)
  •  3 pahare iaurt pline cu faina (210 gr)
  • 1 plic si 1/2 praf de copt (15 gr)
  • 3 pere taiate felii subtiri
  • 50 gr zahar pudra (pentru decor)
  • * dupa cum vedeti, unitatea de masura pentru majoritatea ingredientelor, este paharul de iaurt, spalat si uscat dupa ce l-am golit de continut.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere:

Amesteacam toate ingredientele (fara pere), turnam toata compozitia intr-o tava (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 27 cm)  in care am pus hartie de copt sau o ungem cu unt si tapetam cu faina.

Deasupra aranjam feliile de pere, dupa bunul plac, apoi bagam totul la cuptorul incins, la 160 grade, timp de aproximativ 45 min, pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.

Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar pudra, se portioneaza si se papa.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Merisor 1

14.03.2013, 19:42

LIKE!!

Rocsi 1

14.03.2013, 20:32

Ce buna si aromata!

RuxyRux 1

14.03.2013, 21:15

Delicioasa tarta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec in onduleuri