Tarta cu mousse de ciocolata, crema de cocos si unt de arahide, cu blat Pretzel

de codrutaoana in Dulciuri, 25 Ian 2016 | 3691 vizualizari

 

O tartă decadentă cu mousse de ciocolată neagră, cremă de cocos şi unt de arahide, într-o crustă sărată de covrigei brezel.
Se califică perfect în categoria acelor reţete ciocolatoase to die for(asta şi la propriu dacă aveţi probleme cu glicemia :P )
Combinaţia de blat sărat cu ciocolată neagră intensă şi cremă de cocos a cucerit din prima pe toţi cei care au gustat-o. Un dulce făcut pentru a satisface poftele de decadenţă ciocolatoasă dusă la extrem. Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Blat Pretzel:
  • - 250 covrigei brezel
  • - 100 g unt
  • - 2 linguri zahăr de cocos
  • Mousse de ciocolată neagră:
  • - 220 ciocolată amăruie min 70% cacao de bună calitate
  • - 250 ml frişcă de cocos
  • - 2 albuşuri - coajă de portocală
  • - 2 linguri zahăr de cocos
  • - 60 ml apă fierbinte
  • Cremă de cocos şi unt de arahide
  • - o conservă cremă de cocos (se găseşte la plafaruri)
  • - 3 linguri mari cu unt de arahide
  • - 1/2 linguriţă extract de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mousse de ciocolata, crema de cocos si unt de arahide, cu blat Pretzel:

Mărunţim bine de tot covrigeii la robotul de bucătărie, până se obţine o făină pe care o amestecăm cu cele 2 linguri de zahăr de cocos. Peste turnăm untul topit şi uniformizăm compoziţia direct în tava de tartă, apăsând bine cu degetele aluatul rezultat.

Dăm blatul la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute după care lăsăm la răcit şi ne ocupăm de cele două creme.

Pentru mousseul de ciocolată,  se pune prima dată ciocolata neagră la topit pe bain marie şi când este topită se adaugă şi cei 60 ml apă fiebinte. Si amestecă bine până ce obţinem o cremă omogenă si lucioasă.

Se bat apoi cu un tel cele două albuşuri cât să obţinem o spumă,  peste care se adaugă şi cele 2 linguri de zahăr treptat, continuând să batem pănă rezultă o spumă tare, fermă şi lucioasă.Se bate apoi în alt bol adânc şi frişca vegetală ţinută la rece în prealabil.
Prima dată se pun albuşurile peste ciocolata topită şi se amestecă uşor, de jos în sus cu mişcări largi pentru a le încorpora bine  în crema de ciocolată.Se încorporează uşor şi frişca lichidă până obţinem o spumă pufoasă şi aerată de ciocolată. Se aşează direct peste blatul răcit şi se dă la frigider până ce pregătim cea de-a doua cremă.
Pentru crema de cocos şi unt de arahide se pun într-un mixer toate ingredientele şi se mixează bine pentru 2 minute.

Crema obţinută se întinde peste mousseul de ciocolată şi ţinem tarta la frigider până a doua zi.Înainte de a fi servită se presară pe deasupra ciocolată rasă şi covrigei mărunţiţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mousse de ciocolata, crema de cocos si unt de arahide, cu blat Pretzel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema