Tarta cu mandarine

de Valclaudia in Prajituri, 24 Noi 2013 | 6673 vizualizari

 

Din cantitatile enumerate mai jos mi-a iesit destul de multa compozitie. Mi-a fost teama ca se va revarsa in cuptor peste tava, asa ca am copt si 8 briose pe care le-am combinat cu peltea de gutui si topping de capsuni. Delicioase!!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt stins in zeama de la 1 mandarina
  • 1 morcov ras
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri de ulei
  • 10 linguri faina proaspat cernuta
  • 1 plic budinca de vanilie + 3 linguri de zahar
  • 450 ml lapte
  • 2 plicuri gelatina transparenta pentru tarte
  • 3 linguri zahar
  • bombonele / stelute colorate
  • (in plus, peltea de gutui si topping de capsuni pentru decorat briosele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mandarine:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile cu un praf de sare si 2 linguri de zahar.

Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar,morcovul dat pe razatoarea fina, praful de copt stins in zeama de la 1 mandarina, uleiul, apa minerala.

Peste compozitia rezultata adaugam pe rand cate 1  lingura spuma de albusuri, apoi una de faina pana la epuizarea acestora.

Ungem forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia.

Mie mi s-a parut cam multa, asa ca am umplut si 4 forme de briose.

Dam tavile la copt pentru 30-35 min la temperatura moderata (180 grade).

Scoatem blatul din cuptor, il intoarcem fierbinte pe un platou pe care am presarat 1 lingura de zahar (sa nu se lipeasca blatul fierbinte de platou) si lasam sase raceasca.

Punem 400 ml lapte la foc mic, adaugam 3 linguri de zahar.

Diluam praful de budinca cu 50 ml lapte rece, cand laptele pe care l-am pusla foc da in clocot adaugam budinca diluata si amestecam continuu pana obtinem consistenta dorita.

O turnam fierbinte peste blat.

Decojim mandarinele,le folosim la decoratul tartei dupa inspiratie. Presaram bombonele colorate.

Punem 300 ml apa intr-un ibric, adaugam 3 linguri de zahar.

Dizolvam gelatina in 50 ml apa rece. Cand apa cu zahar din ibric da in clocot adaugam gelatina dizolvata si amestecam pana obtinem consistenta dorita.

Turnam fierbinte peste tarta cu fructe, lasam sa se raceasca cateva ore si servim.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mandarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

25.11.2013, 19:40

Minunata!

simona72 1

26.11.2013, 08:05

Ce bunatate de tarta!!!

mihaelar63 1

27.11.2013, 17:51

Ce culoare energizanta are !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inimioare Mini Pavlova