Tarta cu gem de gutui - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 20 Noi 2012 | 12895 vizualizari

 

Este o tarta minunata si aromata care nu cere mare efort si timp dar iese delicioasa si la mine a fost foarte apreciata. Cand prajitura se raceste este putin crocanta, dar a doua zi cand blatul se inmoaie devine foarte frageda.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 250 gr margarina
  • 200 gr zahar
  • 250 gr gem gutui/prune,caise
  • 100 gr nuca macinata
  • un praf sare
  • esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem de gutui - de post:

- pregatim aluatul din faina, margarina batuta spuma cu zaharul, esenta vanilie un praf sare si 1/2 cana apa rece

- framanatam aluatul si il impartim in 2 bucati

- din prima bucata intindem o foaie pe care o asezam in tava unsa cu ulei si tapeteta cu faina, peste care punem gemul si nuca macinata presarata pe toata suprafata gemului

- din a doua jumatate de aluat intindem o foaie pe care o taiem fasii de 1 cm pe care le aranjam in forma de grilaj peste tarta

- dam tava la cuptor 1o minute la foc iute dupa care micsoram focul la mediu si o lasam pana se rumeneste - aproximativ 35 minute

- cand s-a racit se portioneaza si se pudreaza cu zahar numai la servire.

TIPS-URI

1

in loc de grilaj se poate da coca prin razatoare si presarata pe deasupra cu nuca rupta in bucati; este foarte aspectuasa si gustoasa si asa deoarece nuca se prajeste putin si are un gust minunat - eu am incercat si asa-

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem de gutui - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu mere si gem de mere