Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca

de Valclaudia in Dulciuri, 6 Dec 2014 | 6984 vizualizari

 

va invit la o portie de tarta delicioasa cu crema de tapoica si Rama mit Butter

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. margarina Rama mit Butter
  • 200 gr. zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt + 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stinse intr-o lingurita zeama de lamaie
  • 200 gr. faina proaspat cernuta
  • 1 ou mare
  • un praf de sare
  • 140 gr. iaurt natur
  • 1 varf de lingurita turmeric
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri perle de tapioca
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • cca 50 gr. margarina Rama mit Butter
  • 500 gr. clementine
  • 1/2 conserva compot de ananas
  • 2 plicuri gelatina incolora pentru tarte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca:

Mixam margarina Rama mit Butter (la temperatura camerei) cu zaharul.

Adaugam oul, iaurtul, zaharul vanilat, praful de sare si cel de turmeric, praful de copt+bicarbonatul de sodiu stinse intr-o lingurita zeama de lamaie.

Mixam cca 5 minute, apoi adaugam faina proapat cernuta.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Ungem tava de tarta cu ulei, apoi o tapetam cu faina.

Turnam amestecul obtinut in tava, nivelam cu grija sa obtinem un strat uniform, apoi dam tava la cuptor pentru 25 minute.

Scoatem blatul fierbinte pe un platou presarat cu zahar (sa nu se lipeasca blatul de platou, fierbinte fiind...)

Lasam la racorit.

Curatam clementinele de coaja, scurgem bucatile de ananas din compot.

Punem laptele la foc mic intr-o oala impreuna cu 1 plic zahar vanilat si 3 linguri zahar tos. Cand clocoteste laptele adaugam 4 linguri perle de tapioca + 50 gr. margarina Rama mit Butter si amestecam in continuu pana se umfla perlele si obtinem o crema de consistenta unei budinci pe care o turnam fierbinte peste blatul asezat pe platou.

Decoram tarta cu feliute de clementine si bucatele de ananas.

Intr-o craticioara punem cca 350 ml zeama din compotul de ananas la incalzit la foc mic. Intr-un bol dizolvam praful de gelatina pentru tarte in 50-70 ml zeama rece din compotul de ananas. Dupa ce a inceput sa fiarba zeama de compot din craticioara, adaugam gelatina dizolvata,amestecam si vom obtine un amestec cremos, de consistenta unei budinci.

Turnam acest amestec peste tarta si lasam la racit.

Portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu mere