Tarta cu dovlecei si cascaval

de Ina in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2016 | 37393 vizualizari

 

"Vinovata" pentru aceasta reteta este Ela68, careia-i multumesc pentru asa bunatate :-*
*Pentru "Ziua cand imi rasfat nevasta" 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potrivit de mari
  • 5-6 oua
  • 50 g unt topit
  • 150 g cascaval ras
  • 150 ml lapte
  • 180 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • sare,
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si cascaval:

Spalam dovleceii si ii feliem fin, la robot ( sau de mana, avand grija ca feliie sa fie uniform de subtiri ). Nu este necesar sa indepartam coaja.

Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. 

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit, laptele, faina, praful de copt  si cascavalul ras.

Potrivim gustul de sare si piper. 

Intr-un vas tapetat cu hartie de copt asezam straturi de aluat alternand cu felii de dovlecei, avand grija ca ultimul strat sa fie de aluat. Decoram cu cascaval ras si coacem la foc potrivit pentru 30­-40 min, pana ce tarta prinde o crusta aurie.  

Pentru a verifica daca e suficient de coapta, putem face testul scobitorii. 

Cand e coapta oprim focul, lasam sa se raceasca ( cine poate! :)) ) , portionam si servim.

TIPS-URI

1

In functie de cantitatea de lichid scurs din dovlecei si de marimea oualor puteti mari /micsora cantitatea de faina utilizata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Gherca Daniela 1

10.09.2016, 11:06

super buna aceasta tarta!

RuxyRux 1

10.09.2016, 22:06

Minunat draga mea!

Ina 1

11.09.2016, 19:37

Ma bucur ca va place! Azi am facut iar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]