Tarta cu dovlecei şi branzeturi

de kukibella in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2013 | 4873 vizualizari

 

este delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • ptr.aluat:
  • 250 gr.faina;
  • 150 gr.unt;
  • 50 ml.apa rece;
  • 3 galbenuşuri ;
  • sare
  • ptr.umplutura:
  • 250 gr.smantana alimentara;
  • 3 galbenuşuri;
  • 4 dovlecei;
  • 4 cepe arpagic;
  • 100 gr.branzeturi (gruyere,caşcaval vechi,parmesan);
  • 1 lingura cimbru
  • unt ptr.uns tava;
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei şi branzeturi:

Dovlecelul şi ceapa arpagic se curata şi se dau pe razatoare;

Se calesc ın ulei de masline pana se ınmoaie;se adauga smantana batuta cu galbenuşurile şi branzeturile;se mai lasa pe foc aprox.2 min.

Se lasa aceasta compozitie la racit;

Faina şi untul rece se framanta,se adauga galbenuşurile,sarea şi apa rece;

Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeşte de maini;

Aluatul se da la rece ptr.30 min.

Forma unsa cu unt se ımbraca cu aluatul. Se preaseaza cu furculita şi se da la cuptorul pre-ıncalzit(165-170 ngrade) pana devine aurie.

Se scoate din cuptor,se pune compozitia şi se da din nou la cuptor(165-170 gr.)ptr.aproximativ 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei şi branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu branza