Tarta cu dovlecei

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2012 | 6304 vizualizari

 

Am profitat de legumele proaspete pe care inca le mai gasim in piata si am facut o tarta colorata si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 160 g unt
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 60 g cartofi
  • 400 g dovlecei
  • 5 rosii
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • cimbru
  • sare, piper
  • nucsoara
  • 100 g branza sau cascaval (eu am folosit branza framantata)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei:

Pentru aluat amestecam faina cu oul si untul rece si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru o jumatate de ora.

Intre timp fierbem cartofii iar apoi ii scurgem de apa, ii curatam si ii taiem felii. Curatam dovleceii si ii taiem felii. Taiem si rosiile felii. Scoatem aluatul din frigider si il intindem in tava unsa cu unt. Ridicam aluatul si pe marginea tavii.

Asezam legumele in tava.

Mixam ouale si le amestecam cu smantana, laptele, cimbru, nucsoara, sare si piper. Turnam amestecul peste legume iar deasupra presaram branza sau cascavalul ras. Dam la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca iar apoi putem portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]