Am primit de la mama un dovleac pentru placinta de 2 kg si am facut din el si dulceata si tarta.
Am inceput cu dovleacul pe care l-a curatat(adica Ady) si l-am trecut prin robot. L-am stropit cu zeama de lamaie si l-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si budinca de vanilie. Am omogenizat bine si am lasat pe foc aproximativ 15 minute pana s-a inmuiat bine. Am dat la rece.
Pentru aluat am frecat margarina cu zaharul si zaharul vanilat, am adaugat uleiul si apa minerala, apoi sarea si faina amestecata cu bicarbonatul. Am framantat un aluat nu prea tare pe care l-am lasat la odihnit pentru 10 minute timp in care s-a racit si dovleacul.
Am impartit in doua aluatul, prima parte am intins-o in forma de tarta, peste ea am pus dovleacul, apoi am intins cealalta foma din care am decupat niste cerculete si le-am asezat pe marginea aluatului.
Am copt la 180 grade pentru 40 minute.