Tarta cu crema de visine

de Michelle in Prajituri, 4 Noi 2009 | 4759 vizualizari

 

azi pofteam ceva dulce
am intrat in bucatarie si am preparat aceasta tarta!

 

INGREDIENTE

4 oua ,20 lg zahar ,17 lg faina ,un borcan cu compot de visine 800gr, 800 ml lapte:, rom, coaja de lamaie, un pachet unt 250 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de visine:

300 ml de compot plus 800 ml lapte se amesteca bine cu 13 lg faina si 16 lg zahar.Se pun la foc si se lasa la fiert mestecand din cand in cand pana se ingroasa,adaugam si pachetul de unt..Apoi se lasa la racit.
Visinile din compot le scoatem samburii.
Separam oualele,batem spuma albusul apoi adaugam 4 lg zahar si galbenusurile,mestecam bine apoi turnam faina cele 4 lg,turnam aluatul obtinut in tava tapetata si punem deasupra visinile.Bagam la cuptor la 180 grade cc 30 min.facem testul cu scobitoarea!
Cand crema este rece adaugam coaja de lamaie si rom.
Insiropam blatul cu un sirop din rom ,zahar si apa.adaugam crema deasupra si apoi daca doriti faceti o glazura din 2 lg de cacao,o lg de unt si 2 lg de apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (2)

pana_luminita 1

05.11.2009, 22:23

arata bine

elena1988 1

02.02.2011, 17:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac