Dedicatie pentru Miti cu ocazia interviului..... kisss.....aluatul nu este unul pentru tarte ci aluatul de la prajitura cu dovleac.
CREMA:
Pt topping:
se face un aluat din ingredientele de mai sus pe care il dam la frigider 30 minute.
se unge vasul pentru tarta cu unt
facem o foaie rotunda pe care o intindem in vas si o intepam cu o scobitoare sau furculita pe toata suprafata.
taiem o bucata de hirtie de copt in forma de cerc cit suprafata vasului si o punem peste aluat apoi umplem cu fasole uscata sau mazare si dam la cuptor 170 grade pina observam ca aluatul se desprinde de peretii vasului.
fasolea sau mazarea au rolul de a presa aluatul si si a pastra forma tartei .
aceasta fasole poate fi pastrata intr-un saculet si o puteti utiliza tot timplul pt prajiturica.
crema :
impartim laptele in doua;
o parte pe aragaz cealalta se amesteca cu galbenusurile si amidonul.
cea care am pus-o la fiert se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat
cind incepe sa fiarba se toarna cea de-a doua parte cu ou si amidon si cu un tel mestecam continuu sa nu se prinda de oala pina se ingroasa.
cind tarta se raceste punem crema si capsunile feliate +gelul de ananas.
se da la rece citeva ore apoi putem servi cu inghetata de vanilie sau frisca