Tarta cu crema de oua (Tarte bom bocato)

de cristeena20 in Prajituri, 4 Dec 2012 | 7753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Baza de tarta:
  • 250 gr faina
  • 125 gr zahar
  • 60 gr margarina
  • 2 oua
  • Crema:
  • 500 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 500 ml lapte
  • 60 gr faina
  • 15 gr amidon
  • 1 ou plus 5 galbenusuri
  • sare
  • baston de scortisoara
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de oua (Tarte bom bocato):

- Pregatim aluatul pentru tarta. Amestecam faina cu zaharul si untul topit, ouale . Lasam la odihnit cca 5 minute - imbracam o forma de tarta cu acest aluat .Turnam crema.

- Pentru crema : fierbem apa cu zaharul si cu batonuil de scortisoara (fara sa amestecam) cand incepe sa clocoteasca , dupa 5 minute stingem aragazul si dam deoparte.

- amestecam faina cu putin lapte rece; restul de lapte se fierbe cu putina coaja de  lamaie . Adaugam laptele fierbinte la faina, amestecand mereu cu un tel. Adaugam siropul de apa cu zahar . Lasam la racit , apoi incorporam galbenusurile si oul.

- se toarna in forma de tarta si se da la cuptor pt cca 40 minute. Daca se arde prea tare suprafata se poate pune o folie deasupra de aluminiu. Inainte de a se scoate, trebuie incercata cu palma, sa nu fie prea moale, dar nici tare. Consistenta va fi cremoasa, ca o budinca cand se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de oua (Tarte bom bocato)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Sim0na 1

04.12.2012, 22:30

tare buna o fi..

gaby_gabytza 1

05.12.2012, 11:58

place

Bya Ralu 1

06.12.2012, 22:07

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Batoane " mic dejun"