Tarta cu crema de ciocolata

de - Andreea - in Prajituri, 1 Iun 2014 | 5545 vizualizari

 

Aceasta tarta am preparat-o pentru 1 iunie...ziua copiilor :X ... Am ornat cu bomboane colorate pentru a puncta '' culoarea'' ce ei ,copii,o aduc in viata noastra si bomboane inima pentru a le arata dragostea infinita ce le-o port :X .
LA MULTI ANI COPII ! :X

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr unt 82% grasime
  • 1 ou
  • 260 gr faina alba tip '00'
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 270 gr ciocolata neagra
  • 4 linguri cu lapte
  • 220 ml frisca lichida
  • 50 gr unt 82% grasime
  • 1 fiola cu esenta rom
  • Pentru ornat:
  • 300 gr bomboane colorate de ciocolata
  • 4 bomboane cu lapte '' inimi'
  • 4 bomboane cu alune
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de ciocolata:

Incepem cu prepararea cremei deoarece va trebui lasata mai mult timp la frigider.

Ciocolata o rupem bucati si o topim la flacara foarte mica impreuna cu laptele.Amestecam continuu.Cand ciocolata s-a topit,inchidem focul si adaugam 120 ml frisca lichida.

Mixam compozitia la viteza maxima pana devine o crema pufoasa.Dam vasul la frigider pana ce crema se intareste.

Separat mixam la viteza maxima cele 100 ml frisca lichida ramase pana ce frisca este tare.

Cand compozitia de ciocolata s-a intarit,adaugam untul ( la temperatura camerei),esenta de rom si frisca tare.Mixam bine ingredientele.

Crema astfel obtinuta o dam la frigider pana in momentul folosirii.

Pentru blat,scoatem cu 10-15 minute ingredientele pe masa de lucru pentru a ajunge toate la temperatura camerei .

Intr-un bol amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn untul impreuna cu zaharul pudra pana devin o crema.

Adaugam oul si amestecam bine in continuare pana ce oul s-a incorporat bine.

Adaugam faina si un praf de sare si lucram aluatul pana ce devine neted si nu se lipeste.Il invelim in folie de plastic si dam la frigider pentru 30 minute.

Dupa acest timp asezam aluatul intre doua foi de hartie de copt si cu ajutorul unui sucitor intindem aluatul intr-o foaie subtire.

Asezam aluatul cu tot cu hartia de copt in tava .Indepartam aluatul in exces.Intepam suprafata aluatului cu furculita si asezam o alta hartie de copt pe care punem orez . 

Dam tava la cuptor la 180 gr pentru 20 minute.

Cand tarta este  coapta asezam crema si ornam cu bomboane .

Tarta se pastreaza la frigider de preferinta de pe o zi pe alta :) 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Petre Roman