Tarta cu cirese

de aalliinnaa07 in Prajituri, 11 Iun 2013 | 5566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 g faina
  • 1 praf de sare
  • 200 g margarina unirea( 60% grasime)
  • 1 ou
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 linguri apa
  • ulei si faina pentru tapetarea tavii
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml smantana
  • 170 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 pliculet zahat vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 farfurie cirese fara samburi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese:

Intr-un castron amestecam faina cu sarea, apoi adaugam margarina si framantam pana cand compozitia devine nisipoasa. Intr-un bol se bate oul impreuna cu zeama de lamaie si apa si se adauga peste aluat. Se framanta aluatul adaugand faina pana devine un aluat potrivit de tare si il punem la frigider 30 de minute.

Ungem o tava de tarta cu unt, o tapetam cu faina si intindem aluatul intepandul din loc in loc si il dam la cuptor preincins, timp de 10 minute.

Intre timp preparam umplutura: se pune intr-un castron zaharul, zaharul vanilat, smantana, praful de sare, galbenusul, oul si mixam pana cand obtinem o crema. La sfarsit adaugam ciresele si amestecam cu o lingura, apoi turnam compozitia peste tarta si o dam din nou la cuptor timp de 30 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec rotund aromat