Tarta cu ciocolata si capsuni

de anca_rm in Prajituri, 20 Mai 2015 | 2783 vizualizari

 

Ca tot vorbeam azi de ciocolata si ca e buna si ea la ceva va aduc o tarta.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -250 g biscuit
  • -125 g unt la temperature camerei
  • Umplutura:
  • -400 ml frisca
  • -250 g ciocolata neagra (de care va place , dar sa nu fie umpluta)
  • -10 g gelatina
  • -250 g capsuni sau cati incap in tava de tarta
  • Extra:
  • -100 g ciocolata + 2 linguri lapte
  • -capsuni pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si capsuni:

Pregatim o tava cu diametru de 25 cm.

Biscuitii ii macinam marunt, se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana. Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat. In loc de 125 g unt se poate pune 50 g unt si cateva linguri de lapte pana cand se inmmoaie biscuitii ca s aii putem presa sa obtinem blatul. Cantitatea de unt si lapte poate sa difere in functie de biscuitii folositi.

Aceasta compozitie o punem in tava si cu ajutorul unei linguri sau cu fundul unui borcan presam bine ca sa formam baza pentru tarta .

Dam la rece si vom pregati umplutura.

Ciocolata rupta bucati o punem intr-un vas pe foc impreuna frisca . Topim ciocolata amestecand continuu , atentie sa nu fiarba .

Dam deoparte si o lasam sa se raceasca.

Gelatina o punem la hidratat cu 50 ml apa si o incalzim pana cand se dizolva si o adaugam in ciocolata calda.

Scoatem din frigider tava cu biscuit asezam capsunii spalati si zvantati in tava, turnam umplutura si dam din nou la frigider pana se intareste.

Cu 100 gr de ciocolata topita in 2 linguri de lapte o sa o glazuram cand este rece si intarita .

Deasupra ornam cu capsuni feliati .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec "spate de caprioara"