Tarta cu ceapa si carnat afumat

de Lavinia in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2014 | 4991 vizualizari

 

M-am inspirat de la Timea si Ancuta !O bunatate de tarta atat calda cat si rece.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • aprox. 250 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • Umplutura:
  • 4 cepe potrivite(aprox. 350 g )
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 150 g smantana grasa
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 carnat de casa afumat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa si carnat afumat:

Intr-un vas am amestecat faina cu sarea si cimbrul.

Am dizolvat drojdia in 3 linguri de apa calduta si zaharul.

Am adaugat peste faina ,drojdia,uleiul si apa calduta.

Am framantat bine pana am obinut un aluat ferm si nelipicios.

Am lasat aluatul la dospit la loc caldut ferit de curent aprox 1 ora sau pana isi dubleaza volmul.

Pentru umplutura am tocat ceapa si am pus-o la calit impreuna cu untul pana s-a inmuiat si a devenit sticloasa.

Am luat de pe foc ,am adaugat faina apoi am lasat-o sa se racoreasca usor.

Peste ceapa am adaugat smantana ,ouale batute ,sare si piper dupa gust si am omogenizat bine compozitia.

Am intins aluatul intr-un cerc mai mare decat tava (26 cm diametru) si am pus aluatul in tava ridicand putin aluatul si pe margine.

Am turnat umplutura si am nivelat bine.

Carnatul l-am taiat felii subtiri si l-am pus din loc in loc peste umplutura.

Am presarat putin cimbru uscat si am dat tarta la cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa si carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita