Tarta cu carne de pui, de iepure si cascaval

de Panacris in Mancaruri cu carne, 19 Noi 2019 | 2650 vizualizari

 

O tartă rapidă, cu ce mai ai prin congelator, frigider și cămară! ;) Prietenii m-au provocat, iar eu am acceptat! ;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged simplu de la LINCO cca. 300 g,
  • Praz 1 fir subțire,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • Piept de pui cca. 500 g,
  • Friptura de iepure cca. 200 g,
  • Kaizer cca. 100 g,
  • Ouă 6 bucăți,
  • Cașcaval Koliba 200 g,
  • Iaurt cca. 200 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne de pui, de iepure si cascaval:

Aluatul fraged se lasă la dezghețat în frigider, apoi la temperatura camerei cca. 30 de minute.

Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece cu vegeta de casă, a la Panacris ;) sau simplu cu sare și câteva vegetale.

Ceapa, prazul și ardeiul se curăță se taie felii, apoi se călesc în ulei și puțină apă, la foc rapid, acoperit cca. 10 minute.

Între timp se mărunțește kaizer-ul, friptura de iepure și pieptul de pui.

Se adaugă la amestecul de mai sus și se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit.

Se oprește focul, se lasă la răcit cca. 15 minute.

Între timp se pune aluatul fraged la copt, în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 180 grade. Menționez, că aluatul fraged e deja pus pe foaie de copt, așa că va fi mult mai simplu. Înainte de fi pus la copt se înțeapă cu furculița, pe toată suprafața lui.

Acum vine rândul umpluturii, în amestecul de mai sus, se adaugă ouăle, iaurtul, cașcavalul ras, se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele, la final se asezonează de sare și piper.

După ce tarta a prins o culoare aurului se scoate din cuptor, se pune umplutura deasupra, se mai presară cașcaval ras, apoi se dă la copt cca. 20 minute la 180 grade, adică foc mediu.

 

Tarta se savurează caldă, dar și rece. 

TIPS-URI

1

pueti folosi orice fel de friptura aveti ramasa prin frigider;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne de pui, de iepure si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

ULTIMELE COMENTARII

Harperty

Современные модульные дома https://moduldom.com.ua/ становятся всё более популярными благодаря своей практичности, скорости строительства и стильному дизайну. Компания «МодульДом» предлагает широкий выбор решений для тех, кто хочет обзавестись комфортным и функциональным жильём без лишних затрат и долгих ожиданий.Одним из ключевых преимуществ модульных домов является их разнообразие. В зависимости от потребностей заказчика можно выбрать компактные дома для дачного отдыха, просторные коттеджи для постоянного проживания или даже коммерческие здания, идеально подходящие для бизнеса.

Parizer de pui facut in casa

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios