Pregatim un sirop din apa, zahar, cacao si unt pe care il lasam la racit.
Punem la inmuiat gelatina in cateva linguri de apa, apoi rupem ciocolata alba si o amestecam cu 200 ml frisca lichida, punem compozitia pe baie de aburi pana se topeste ciocolata fara sa o fierbem. In compozitia de ciocolata adaugam gelatina inmuiata, amestecam foarte bine si lasam crema la racit.
Frecam foarte bine galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema, apoi adaugam treptat cele 500 de gr de mascarpone. Separat batem foarte bine rstul de 300 de ml de frisca lichida pana obtinem o spuma tare, apoi incepem sa adaugam lingura cu lingura crema de ciocolata alba cu gelatina, mixand pana la incorporarea totala a acesteia.
Adaugam apoi crema cu mascarpone si la final capsunile pasate si amestecate cu zaharul vanilat. Pregatim o forma detasabila de tort o tapetam cu hartie de copt unsa cu unt si apoi, inmuiem piscoturi in siropul de ciocolata si imbracam peretii formei, turnam crema si nivelam, apoi dam la rece pentru 3-4 ore.
Dupa ce crema s-a intarit bine, scoatem inelul formei, si ornam tarta cu frisca, capsuni si tort jellee.
Pofta buna!