Tarta cu caise

de retetele_tinei in Prajituri, 11 Dec 2014 | 4065 vizualizari

 

Aceasta minunata, reteta, este foarte, foarte gustoasa, datorita fructelor si a gemului. Se poate bineinteles, incerca cu orice fruct si gem... enjoy!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 125 g unt, rece de la frigider
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 1/2 borcan de gem de caise
  • 13 caise intregi
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de copt
  • putina sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu caise:

Intr-un bol amestecam faina cu oul, zaharul, untul taiat bucatele, putina sare, coaja rasa de la o lamaie si praful de copt. Se framanta bine, pana untul se incorporeaza cu faina. La sfarsit, trebuie sa aveti un aluat, perfect, care sa nu se lipeasca de maini. Aluatul se inveleste intr-o folie transparenta. Dupa se da la frigider pt 40 de minute.

Dupa ce a stat suficient in frigider, aluatul se intinde pe o hartie de copt. Intins, se pune, in tava cu tot cu hartia de copt. Peste aluat se pune gemul de caise. Caisele, se spala, se taie in doua si se scot samburii. Jumatatile aceastea se aranjeaza in tava, dupa plac. Se umple toata suprafata tartei cu jumatati de caise.

Tava se da la cuptor, pana cand caisele sunt coapte, iar marginile tartei prind o culoare maronie, placuta. Se lasa la racit.

TIPS-URI

1

Se poate face si cu alte fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]