servita la cina iar ceea ce ramane la micul dejun alaturi de un pahar de lapte batut sau suc de rosii
Pasii de lucru:
-cernem faina intr-un bol, adaugam praful de drojdie,oul,zaharul,sarea si laptele caldut. Amestecam energic (cca 10 min) si incorporam pe rand uleiul.
-Impartim aluatul in doua. Intindem doua foi dupa marimea vasului termorezistent in care vrem sa coacem tarta. Lasam la dospit cca 15 / 20 minute.
-asezam una dintre foi in forma. O ungem cu doua linguri pasta de rosii. Presaram busuioc uscat, adaugam felia de cascaval,maslinele, apoi branza telemea maruntita.
-in spatiile ramase libere vom imparti branza proaspata de vaci in asa fel incat la final trebuie sa avem suprafata nivelata pentru ca urmeaza sa acoperim tarta cu cea de-a doua foaie.
-dupa ce am acoperit tarta cu cea de-a doua foaie, o ungem si pe aceasta cu celelalte doua linguri de pasta de rosii, presaram deasupra cascavalul Delaco ras,busuioc si rozmarin uscat.
-dam tarta la copt in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata (160-170 grade) pentru cca 50-60 min, pana capata culoarea aceea aurie si aspect de rumen si irezistibil...
Se poate servi atat fierbinte cat si rece.
Pofta buna!