Tarta cu branza si spanac

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2012 | 8727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 gr unt
  • 350 gr faina grau
  • 3 linguri faina porumb
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 1/2 lingurita sare
  • apa rece
  • Umplutura
  • 250 gr branza sarata
  • 3 oua
  • 2 linguri faina grau + 1 vf praf de copt
  • 3 linguri smantana
  • 500 gr spanac
  • putina nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si spanac:

Intr-un bol punem faina (ambele tipuri), untul cubulete, sarea si praful de copt. Amestecam cu mana pana obtinem un aluat  omogen si adaugam apa rece doar atat cat sa obtinem un aluat tarisor, maleabil, nelipicios, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Acoperim vasul si-l dam la rece pana ne ocupam de umplutura.

Punem intr-un vas apa la fiert. Spalam bine frunzele de spanac iar cand clocoteste apa le punem in vas timp de cateva minute (2-3 ) doar cat sa se inmoaie. Le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.

Batem ouale cu o furculita, adaugam branza (puteti pune telemea, burduf, de vaci, cascaval) , faina si praful de copt, smantana si putina nucsoara rasa si omogenizam.

Ungem tava pentru tarta cu unt, scoatem aluatul de la rece (oprim putin aluat pentru impletitura de pe margine) si intindem cu sucitorul o foaie rotunda si o punem in tava tapetand tava cu totul.

Intepam cu furculita aluatul si bagam tava in cuptorul preincalzit pentru 5 minute, timp in care intindem restul de aluat ramas, il taiem fasii si formam impletitura de pe margine.

Scoatem tava de la cuptor, punem umplutura, impletitura, bucatelele de aluat ramase si ungem cu ou. Bagam tava inapoi la cuptor si lasam pana se rumeneste frumos.

Servim tarta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

COMENTARII (36)

gaby_duceag 1

06.04.2012, 20:58

mi-am dat si io like sa fac suma rotunda))))))

diaconta 1

06.04.2012, 21:00

pai n-am stiut,ia sa ma duc sa ma like-uiesc si eu,ca tare-mi place ce gatesc

gaby_duceag 1

06.04.2012, 21:01

)))))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

ieri la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]