Tarta cu branza, iaurt grecesc si piept de porc

de Ancutsa in Mancare copii, 2 Iul 2019 | 3270 vizualizari

 

Tartă delicioasă cu aluat pufos, pentru care am folosit iaurt grecesc și făină specială pentru cozonac. Am umplut-o cu brânză și piept de porc. Vă recomand să faceți aluatul în casă, de câte ori aveți posibilitatea, pentru că e mai sănătos decât foietajul.
Este ideală pentru o gustare de după amiază, de luat la pachet, la picnic sau în excursii.
„Meniu copii”

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 250 ml apă caldă,
  • Sare, după gust,
  • 318 g făină pt cozonac,
  • 77 g iaurt grecesc,
  • 40 ml ulei,
  • 200 g brânză de vaci 6% grăsime,
  • 120 g brânză dulce,
  • 200 g piept de porc,
  • 2 ouă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza, iaurt grecesc si piept de porc:

 

Mai întâi se pregătește aluatul: se fărâmițează drojdia, se adaugă apă și se amestecă, să se dizolve drojdia. Se adaugă iaurtul, o linguriță rasă de sare, uleiul și făina, cât cuprinde, amestecând și frământând, până se obține un aluat consistent, dar pufos. Se lasă la odihnit, pe masă, 10 minute.

Între timp, se amestecă, într-un castron, brânza de vaci cu brânza dulce, un ou, sare, după gust.

Se presară puțină făină pe masa de lucru, se întinde aluatul în foaie potrivită ca grosime, se transferă într-o tavă de tartă pregătită cu foaie de copt. Se decupează aluatul în exces, se întinde amestecul de brânză, apoi se garnisește cu pieptul de porc, tăiat fâșii subțiri.

Din aluatul rămas se pregătește un model cu care se decorează tarta. Se unge cu un ou bătut bine, într-o ceșcuță.

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, primele 10 minute, apoi la foc mic până se rumenește bine.

  

Porții: 8

Timp de pregătire: 20 min

Timp de gătire: 40 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/tarta-cu-branza-iaurt-grecesc-si-piept.html

TIPS-URI

1

Sfaturi și trucuri: amestecul meu de brânză a ieșit potrivit de uscat, de aceea nu am folosit pesmet înainte de a-l așeza peste aluat. Însă, dacă amestecul vă iese umed, presărați pesmet pe aluat, înainte de a adăuga umplutura, pentru ca pesmetul să absoarbă umezeala, iar aluatul să nu iasă crud.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza, iaurt grecesc si piept de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu muschi file si mozzarella, la cuptor