Tarta cu banane si pere

de alldaycooking in Dulciuri, 28 Oct 2012 | 3066 vizualizari

 

INGREDIENTE

Crusta tartei:

  • 100 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • putina sare

Umplutura:

  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 40 gr faina
  • 3 linguri migdale macinate
  • 3 linguri fructoza
  • 1 banana
  • 6 pere mici
  • zahar praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane si pere:

Pentru crusta am lasat untul la temperatura camerei pana cand a devenit moale si s-a lucrat usor. Am amestecat untul cu faina, ou si putina sare si am btinut un aluat elastic pe care l-am tinut la frigider 30 de minute.   Am impartit aluatul in 2 jumatati pentru ca am folosit 2 tavi cu dimetrul de 19 cm. Fiecare jumatate de aluat am intins-o dandu-i o forma aprox circulara si am asezat-o in tava unsa cu putin ulei.   Perele le-am curatat de coaja, le-am taiat in jumatate si am scos casuta cu seminte.  Ouale le-am mixat impreuna cu fructoza si lapte, apoi am adaugat faina si migdalele si am amestecat bine pentru a omogeniza. Deasupra aluatului din tava am pus rodelele de jumatate din banana, apoi cate 6 jumatati de para.  Am adaugat in fiecare tava jumatate din mixul cu oua. Am copt tartele la 170 grade Celsius pana cand s-au rumenit.  Dupa ce s-au racit putin am presarat putin zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema alba si cereale crocante