Tartă cu banane

de madi_marin in Prajituri, 15 Aug 2012 | 4813 vizualizari

 

Reţeta am găsit-o într-un număr mai vechi al revistei ,,Click!Poftăbună!,,.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 gălbenuşuri
  • 120 g zahăr
  • 150 g unt
  • 400 g făină
  • Umplutura:
  • 3 banane
  • 3 ouă
  • 3 albuşuri
  • 4 linguri amidon
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri lapte de cocos
  • esenţă de vanilie
  • 1 lingură zahăr brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu banane:

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o spumă. Se adaugă untul topit (să fie lichid şi puţin răcit), apoi făina cernută. Se frământă un aluat care se întinde pe fundul şi pereţii formei de tartă tapetată cu hârtie de copt. Se înţeapă din loc în loc, iar deasupra turnăm boabe de fasole ca să nu se ridice la copt. Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute.

Între timp se prepară umplutura: se bat bine ouăle şi albuşurile cu zahărul, se adaugă amidonul, esenţa de vanile şi laptele de cocos şi se amestecă bine.

După ce a stat aluatul la cuptor timpul necesar, se scoate şi deasupra lui se toarnă crema.Bananele tăiate rondele se aşează peste cremă şi deasupra se presară zahăr brun. Se dă tava din nou la cuptor pentru 35-40 de minute.

Se răceşte complet, apoi se decorează cu felii de banană, ciocolată topită sau rasă sau cu frişcă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]