Tarta aperitiv cu dovlecel si branza

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2011 | 12455 vizualizari

 

buna de tot,asta numai daca va plac dovlecei

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg dovlecei
  • 200 g mozzarella
  • 500 g iaurt natural
  • 200 branza de vaci
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 5-6 catei de usturoi
  • oregano
  • 17  linguri pline cu faina (cu burta)
  • 1 si 1/2 praf de copt
  • sare
  • piper
  • 12 rosii cherry
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv cu dovlecel si branza:

Se curata deovleceii, se taie rondele  si se calesc in foarte putin ulei. Se lasa 3 bucati din ei necuratati de coaja. Se vor taie rondele cu coaja si se vor praji separat-vor fi pusi pe tarta deasupra

Se amesteca faina, ouale, iaurtul,branza de vaci, uleiul, cascavalul, praful de copt, usturoiul pisat. Va rezulta o compozitie de gen smantana groasa. Se amesteca cu dovlecei prajiti .

Se pune compozitia intr-o tava rotunda cu diamteru de 30 cm, se pun feliute de dovlecel prajite (din cei cu coaja) se da tava la cuptor 1 ora la 180 grade

Se servesc cu rosii cherry -optional

Super buna atat rece cat si calda cu iaurt sau smantana...si de ce nu, merge perfect cu o bucata de friptura

PS:La final cand scoteti tava din cuptor se presara 2 linguri de mozzarella asa fierbinte cum e ,iar cascavalul sau mozzarella se va topi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu dovlecel si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pate