Tarator

de Furnicuti in Supe, 11 Iul 2011 | 4911 vizualizari

 

Taratorul este o supa rece de castraveti si iaurt, traditionala, intalnita in intreaga zona balcanica, dar si in Orientul Apropiat. Este nemaipomenit de buna in zilele caniculare, ca cele de care ne "bucuram" acum.

 

INGREDIENTE

  • 600 g iaurt (am folosit unul cu 3% grasime)
  • 300 - 400 ml apa
  • cam 500 g castraveti
  • 3-5 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline 
  • 2 linguri otet sau zeama de lamaie
  • 1 legatura marar
  • sare
 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarator:

Curatam si tocam castravetii cubulete destul de mici. Pregatim un mujdei din usturoiul zdrobit, ulei de masline, otet sau zeama de lamaie si sare.

Intr-un bol incapator turnam iaurtul, apa, castravetii, mujdeiul si mararul tocat marunt. Amestecam, potrivim de sare si mai adaugam apa daca e nevoie. Consistenta trebuie sa fie ca a unui iaurt de baut. Taratorul se serveste de la frigider si este foarte racoritor, perfect dupa o zi torida.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarator" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

12.07.2011, 21:14

buna

Ina 1

12.07.2011, 21:19

N-am mancat niciodata, dar arata bine Poate am s-o incerc....

katylyn 1

12.07.2011, 21:53

bulgarii si turcii ii spun tarator iar grecii tzatziki

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici