Tajina de pui tunisiana

de marcela1979 in Pui, 11 Mai 2016 | 3521 vizualizari

 

Inca o reteta din categoria mancaruri tunisiene.In Tunisia se mananca foarte picant ,dar eu am ales varianta mai putin picanta.Tajina tunisiana este ca un fel de omleta de-a noastra.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de pui
  • 4 oua
  • 2 cepe albe
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 legatura frunze de patrunjel sau coriandru
  • sare,piper
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita curcuma
  • 1 vf cutit sofran macinat
  • 1 vf cutit boia iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajina de pui tunisiana:

Se spala carnea de pui si se taie cubulete.Intr-o tigaie adanca,eu am folosit wok de ceramica ,se pune uleiul de masline ,se lasa sa se incinga si se pune carnea de pui care se lasa sa se rumeneasca.Ceapa si usturoiul se curata,se spala si se taie marunt.Se adauga peste pui si se amesteca.Se adauga frunzele de patrunjel sau coriandru tocate marunt ,se amesteca si se lasa sa se prajeasca.Se pune curcuma,sare,piper,scortisoara,ghimbir  si boia iute si se amesteca.Se  da pe razatoarea cu ochiuri mici lamaia si se pune coaja peste carne.Se stoarce si se pune si sucul de la jumatate de lamaie.Se fierbe 200 ml apa in care se pune sofranul si se amesteca ,apoi se toarna peste pui.Se amesteca si se acopera cu un capac sa fiarba inabusit.Cand carnea este fiarta si sosul a mai scazut,se bat ouale ca pentru omleta cu sare si piper si se toarna peste carne ,se acopera cu un capac si se lasa la foc mic sa se faca.Cand este gata se mananca calda.

TIPS-URI

1

In reteta originala se folosesc frunze de coriandru si ardei iute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajina de pui tunisiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de pulpe de pui in sos de mustar