Taitei picanti cu Steak si Creveti lipiciosi in sos Hoisin

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 29 Sep 2015 | 2504 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura alune neprajite si nesarate, decojite
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1/2 chili
  • 1 bucata de 1 cm de ghimbir proaspat, decojit
  • 1/2 legatura coriandru proaspat (poate fi inlocuit cu patrunjel)
  • 1 fir ceapa verde
  • 100 grame taitei chinezesti
  • 1 catel de usturoi
  • 50 grame creveti
  • 2 linguri sos Hoisin
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lime
  • cateva frunze de salata
  • 1/2 cutie creson
  • 100 grame Steak vita
  • 1/2 lingura mix 5 condimente chinezesti
  • 1 lingura ulei de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei picanti cu Steak si Creveti lipiciosi in sos Hoisin:

Se prajesc alunele si susanul, intr-o tigaie fara ulei, cateva minute. Se scot intr-un bol mic. 

Se presara sare, piper si mixul de condimente peste steak si se prajeste intr-o tigaie fierbinte cu ulei de susan, cateva minute, intorcand-o frecvent. 

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si toaca chiliul, ghimbirul, ceapa si jumatate din cantitatea de coriandru (patrunjel).

Se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.

Intr-o tigaie, se soteaza mixul obtinut anterior, se adauga catelul de usturoi, pisat, apoi crevetii. Se amesteca, se adauga sosul Hoisin, sosul de soia, sucul de la 1 lime si restul de coriandru/patrunjel. 

Se scurg taiteii si se adauga in tigaia cu creveti, adaugand putina apa fierbinte, pentru a obtine o consistenta cremoasa. 

Se feliaza steak-ul in fasii de 1 cm grosime. 

Se impart taiteii in boluri, se aseaza frunzele de salata pe margini, crevetii si bucatile de steak deasupra si se presara creson, alunele si semintele de susan deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei picanti cu Steak si Creveti lipiciosi in sos Hoisin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume)