Taitei de casa

de Gicuta in Paste, 22 Oct 2015 | 5923 vizualizari

 

Nici o pasta nu se compara la gust cu taiteii proaspeti, pregatiti in casa.

 

INGREDIENTE

  • un ou
  • 100 g faina
  • 1/2 lingurita ulei
  • un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Punem oul intr-un castron, adaugam sarea,uleiul si il batem cu furculita.

Incepem sa adaugam faina si sa framantam. Ne va iesi un aluat elastic si potrivit de tare  .  

Nu punem toata faina de la inceput. In functie de marimea oului folosit s-ar putea mari sau micsora cantitatea de faina. Lasam aluatul 15-20 de minute la odihnit acoperit cu un prosop de bucatarie, dupa care il intindem cu sucitorul pe plansa de lucru infainata.

Intindem o foaie cat mai subtire(transparenta) ,apoi o lasam la uscat (intarit) pe un prosop de bucatarie cca 20 minute. Rulam foaia,o taiem in doua si taiem cu cutitul fasii subtiri.

 

 

 

TIPS-URI

1

Nu vom lasa prea mult foaia sa se usuce ,pentru ca se va sfarma la taiere.

2

Daca vrem sa folosim taiteii mai tarziu ii punem la uscat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

Tort Pina Colada (cu ananas)

de RODIMUR 8

pe 01.09 la 15:58

Brioșe cu Oreo - Răsfățul dulce și rapid

pe 01.09 la 12:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa fara ou